Het circus zal doorfietsen

Topsport, Commercie, Media, Doping en Publiek houden elkaar in een wurggreep. Dat geldt voor alle grote sporten. Ze kunnen niet zonder elkaar. Elk van deze partijen houdt de andere in stand. Haal er één tussenuit en het circus werkt niet meer. Ja zonder Doping zou het kunnen blijven draaien. Maar dat gaat niet lukken, weten we nu zo langzamerhand wel. De belangen die Commercie, Media en Publiek mogelijk maken, zijn te groot om het niet te blijven proberen met.

Ooit, nog maar een jaar of 60 geleden, was er geen televisie maar al wel wielrennen. Doordat er geen televisie was, had Commercie geen belang en was de rol van Publiek veel beperkter. Misschien was er een beetje Doping. Weinigen kon dat wat schelen.

Nu trekt Commercie zich even terug. Maar Doping, Media en Publiek blijven. Publiek vergeet snel. Media buigen mee met wat er is. Heel zen. Als er gefiets wordt, al is het met, dan zullen Media blijven verslaan en zal Publiek blijven kijken. En dus komt dan Commercie om te verdienen. Andere merken, minstens even grote bedragen.

Doping zal zich niet terugtrekken. Zelfs als Doping verliest, zoals nu, zorgt het voor wereldnieuws. Buiten het seizoen nota bene. Buitenkansje voor Commercie, de naam wordt genoemd. Rabobank verdient off piste nog een leuk centje aan free publicity.

Doping vrijgeven zal niet gaan. Dan verdwijnt Commercie. Niemand wil zijn merk verbinden met Doping. Dus zal alles erop gericht zijn Doping aan het oog te onttrekken. De UCI zal gezuiverd worden. De controles zullen nog strenger worden. De schijn van schoon zal opgehouden worden. Media zullen verstommen. Tot het volgende rapport uitkomt.

Zo zal het nog wel een tijdje doorgaan.

(481 keer bekeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *