Interactieve bevolkingspiramide

Onderstaande interactieve bevolkingspiramide kwam ik tegen op frankwatching.nl. Met een keurige embed-code om hem op je eigen website te zetten. Wat ik dus meteen maar even heb gedaan.

Opvallend: hoewel er direct na de oorlog – van 1945 tot 1953 een duidelijke piek zit (de babyboomers), kun je ook zeggen dat de babyboom-periode doorloopt tot ca. 1970. Daarna wordt het duidelijk minder. Zou dat het gevolg zijn van de oliecrisis in 1973, dat we er toen voor het eerst achterkwamen dat de naoorlogse welvaart eindig was? Wat is de achterliggende psychologie van de demografie?

Omdat de piramide gebouwd is in flash wordt hij niet weergegeven op iPad. Je moet er wat voor overhebben om Applespullen te gebruiken ­čÖé

(647 keer bekeken)

2 antwoorden op “Interactieve bevolkingspiramide”

  1. De Pil, om te beginnen. Na de late jaren ’60 de veranderende maatschappij – vrouwen ‘mochten’ gaan werken, maar kinderopvang was er niet en dus ontstond de trend om steeds later kinderen te krijgen. Zo heb je al gauw een flinke verandering in de demografie te pakken. Pas eind jaren ’70 begon het echt door te dringen dat de bomen niet tot in de hemel groeiden, eerder niet. (Zie ook de muziek natuurlijk, altijd de muziek.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *