De wondere logica van Bol.com

Ik bestelde een boekje bij bol.com dat mijn zoon moest kopen voor school. Tientje. Tja, en dan zie je bij het uitchecken dat ze pas vanaf 20 euro gratis bezorgen. En ons bent zunig.

Een aanvullend product om boven die 20 euro te komen was snel bedacht: de nieuwe Bob Dylan. Die wilde ik toch al gaan kopen en waarom niet nu. Het bedrag van mijn bestelling steeg naar boven de 20 euro en ja hoor, de bezorgkosten sprongen op nul. “Je betaalt nu wel meer,” merkte mijn zoon op. “Ja maar daarvoor heb ik wel de nieuwste cd van Dylan, én spaar de bezorgkosten uit,” was mijn logica.

De logica van Bol.com is heel anders. Ondoorgrondelijk anders. Het begon met een mailtje, meteen al een paar uur nadat ik mijn bestelling had geplaatst.

”Geachte heer De Vries,

Onderstaand(e) artikel(en) uit uw bestelling met bestelnummer 8042493910 van 24 september 2012 hebben wij overgedragen aan de bezorgdienst. U ontvangt de bestelling zo spoedig mogelijk.
Deze levering is onderdeel van een bestelling met meerdere artikelen. Wij zijn niet in staat geweest om alle artikelen in een keer naar u te verzenden. De rest van uw bestelling ontvangt u zo spoedig mogelijk.”

Daaronder de gegevens van de cd. En geen bezorgkosten.

Vreemd, dacht ik. Je zou zeggen dat zij geen bezorgkosten rekenen omdat het voor hun goedkoper is twee producten in één zending te leveren, en dan doen ze het niet.

Vandaag arriveerde een doos, met daarin het boek. Nog geen cd. Die zal dan morgen wel komen.

 

(665 keer bekeken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *